CV

Ik  ben Barbara van der Ham, geboren in 1959. Gehuwd met een lieve inspirerende partner. Wij hebben  2 dochters en een kleindochter.

Ik ben altijd bezig geweest om van spulletjes iets moois te maken. Mijn handen kan ik niet stil houden.

De wereld om mij heen is mijn grote inspiratiebron. Gebeurtenissen, de natuur en spiritualiteit geven inhoud aan mijn leven en kunstwerken. Mijn inspiratie ligt in de meest eenvoudige zaken.

Een ander ideaal is mij inzetten voor andere mensen, mijn medemens. Ik heb van dit ideaal mijn werk kunnen maken.

Na mijn middelbare school heb ik de MBO-opleiding : Algemene teeltrichting met bloemisterij,tuinbouwaanleg en onderhoud van tuinen gevolgd aan de tuinbouwschool  Huis te Lande in Rijswijk (1975 – 1978).

Mijn werk hierna was tuinieren met kinderen als onderdeel van het lesprogramma op de basisschool: s’ winters lesgeven in de groepen op school en s’zomers buiten op een tuin in Den Haag.

Na de geboortes van mijn dochters heb ik vrijwilligers werk op hun scholen gedaan in diverse oudercommissies.

Tevens heb ik een aantal HAVO-certificaten behaald voor Nedelands, Biologie (1992 ), Tekenen en Kunstgeschiedenis (1994).

Bij het uitvoeren van de opdrachten voor het vak Tekenen werd mijn creativiteit en kunstzinnig werken erg geprikkeld. Ik merkte dat ik niet meer zonder deze prikkel kon.

Tijdens de mijn MBO – Activiteitenbegeleiding  aan het Albeda College, Rotterdam (1995 – 1998) heb veel geleerd over interactie tussen mensen en dat de autonomie van iedere mens van levensbelang is. Het geeft recht tot bestaan in de persoon zoals hij / zij is.

Als activiteitenbegeleider heb ik gewerkt op afdeling Beukenhof in het verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan den IJssel met 30 psychogeriatrische cliënten, individueel en groepsverband (1998 – augustus 2007).

Later ben ik overgestapt naar  de doelgroep somatische cliënten in het verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan den IJssel. Mijn werkzaamheden liggen bij de dagbehandeling somatiek, de Bijenhof,  en bij een aantal activiteiten in clubverband voor deze doelgroep (augustus 2007 – februari 2008).

Vanaf februari 2008   werk ik als medewerker afasiecentrum bij de doelgroep mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH ) voor het begeleiden van cliënten om hun persoonlijke doelen te bepalen en behalen, het bieden van ondersteuning van de mantelzorgers en om samen met de cliënten te werken aan de communicatie en resocialisatie zodat zij een eigen plek kunnen verwerven in de maatschappij.

Als coördinator Praatatelier het mede organiseren en aanbieden van welzijns-activiteiten, cursussen, waarbij het lotgenotencontact belangrijk is.

In mijn deze tijd heb ik vele cursussen gevolgd m.b.t. mijn werkzaamheden.

In 2008 ben ik begonnen met tekenlessen bij Ann van der Meer. Zij heeft mij geprikkeld om mijn creativiteit om te zetten in opdrachten voor kunstwerken.

In de 2 jaar op de opleiding Kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling op de Kleine Tiki in Breda heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als kunstenaar. Ik heb erkenning kunnen geven aan mijn kunstenaarschap.

Als kunstzinning dynamisch coach heb ik nog een weg te gaan. Dit zie ik als doel voor de toekomst.

Meest recente reacties

13.02 | 19:52

Creativiteit, inspiratie, de Geest krijgen, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, als een vonk die overslaat. Dank voor het laten zien van je werk,

28.05 | 12:49

Prachtig

02.06 | 12:54

prachtig !

24.04 | 08:04

Dat ziet er good unit Barbara! Veel succes