Ik ben Barbara van der Ham, geboren in 1959. Ben gelukkig getrouwd met Peter en heb 2 volwassen dochters, die hun eigen plek al hebben gevonden.Inmiddels ben ik oma van 2 kleinkinderen, waar ik mij iedere keer wanneer ik hen zie verwonder.

Door de jaren heen ben ik altijd bezig geweest om kunstuitingen te maken. Hiervoor gebruik ik zeer diverse technieken van schilderen tot texiele werkvormen, tot houtbewerking, tot recyclen van diverse materialen.

In het programma van de kinderfeestjes voor mijn kinderen zat altijd een creatieve opdracht. Ook in het knutselen met de kleinkinderen.

Bij het volgen en behalen van de certificaten voor tekenen en kunstgeschiedenis heb ik weer mogen ervaren hoe het was om met mijn creatieve en kunstzinninge kant aan de slag te zin.

Het verkennen van de technieken en verdiepen in opdrachten, die mij raken en inspireren is een ware ontdekkingstocht naar wat mij ten diepste beweegt.

Mijn werk als activiteitenbegeleider / dagbestedingscoach en medewerker Afasiecentrum geeft mij de ruimte om mijn creativiteit in te zetten bij het beantwoorden van de vragen die de deelnemers hebben om hun leven zinvol in te richten.

De 2 jaar op de Kleine Tiki, de school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling, hebben mij geleerd om te leren ontdekken hoe ik als mens ben en bewust te worden dat ik een kunstenaar ben.

Mijn spiritualiteit geeft mij de ruimte en inspiratie om mijn weg te gaan en dit met anderen te delen. 

Mijn inspiratie haal ik uit alles wat er met mijzelf en de wereld om mij heen gebeurd. Dit kan een gevoel, foto, gebeurtenis, voorval, gedicht of wat  en waar dan ook zijn. De natuur is wel een van de belangrijkste.

De innerlijke kracht, die ik al jaren in mij voelde heeft een weg naar buiten gevonden. Hier ben ik erg blij mee.

Inmiddels ben ik lid geworden van de Kunstkring Capelle.

Door een periode waarin mijn gezondheid mij parten speelde heb ik een keuze moeten maken in het op een andere manier vormgeven van mijn werk. Dit is een zoektocht van een 7 tot 8 jaar geweest. Mijn creativiteit begint weer te stromen.

Meest recente reacties

13.02 | 19:52

Creativiteit, inspiratie, de Geest krijgen, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, als een vonk die overslaat. Dank voor het laten zien van je werk,

28.05 | 12:49

Prachtig

02.06 | 12:54

prachtig !

24.04 | 08:04

Dat ziet er good unit Barbara! Veel succes